Blog

Blog

Starkey start het jaar met de ruimste keuze in oplaadbare hoortoestellen!

Per maand zijn er duizenden Google zoekopdrachten naar ‘oplaadbare’ hoortoestellen.
En dat aantal neemt in een rap tempo toe!

Daarom heeft Starkey oplaadbare Li-ion versies van alle hoortoestellen in het assortiment. Van Livio 1000 (ZN Cat. 1) tot en met Starkey Livio Edge AI ,
inclusief het eerste multifunctionele oplaadbare In-Het-Oot toestel.

Uiteraard geniet u van Starkey’s gratis vijf jaar fabrieksgarantie op hoortoestellen én Li-ion accu’s.

Dat oplaadbare hoortoestellen de toekomst zijn weten we allemaal. Maar wist u ook dat gebruikers van hoortoestellen eerder tevreden zijn en daarmee voor een lager retourpercentage zorgen?
De lange accuduur geeft u meer vertrouwen in uw hoortoestellen, de continue spanning levert constantere prestaties en een laadstation voorkomt het gedoe met kleine batterijtjes.
Oplaadbare hoortoestellen bieden u dus een betere en duurzame ervaring.

De Starkey productportfolio is sinds kort helemaal compleet met de nieuwe BTE R.

Kleinste op de markt, elegant & krachtig 2.4GHz oplaadbare BTE

- Grootte kan worden vergeleken met een BTE 312
- 22 uur gebruiksduur inclusief 1 uur Streamen
- Thrive Platform met 2.4GHz Technologie
- Compatible met Standard Charger (3 ½ uur om volledig op te laden)
- Compatible met Mini Turbo Charger ( 7 minuten opladen voor 3½ uur horen)
- Compatible met alle 2.4GHz accessoires
- Compatible met Thrive App & Thrive Care App (Edge)
- Krachtig – BTE R: 130/70dB Matrix
- Vijf techLevels incl. Hearing Reality voor de beste hoorervaring en innovatieve comfort-, ondersteunings- en gezondheidsfuncties
- Keuze uit zeven kleuren

#oraphon #hoorcentrum #starkey #tongeren #limburg #LivioAI #hoorapparaat #oplaadbaar #Livio #LivioEdgeAI

 

 

 

Blog

Reden om een gehoortest te laten uitvoeren

Gehoorverlies: Het is het derde meest voorkomende gezondheidsprobleem voor oudere volwassenen in Europa en de VS, na artritis en hartaandoeningen.

Gehoorverlies is ook zeer behandelbaar - en voordeliger als de behandeling vroeg wordt gestart.

Als u vermoedt dat u gehoorverlies heeft, zijn hier 10 redenen waarom u bij ons een GRATIS gehoortest zou moeten plannen en dat u zeker moet weten.

1.Een gehoortest is pijnloos, bij ons gratis en duurt minder dan 15 minuten.

2.Onbehandeld gehoorverlies verhoogt uw kans op het ontwikkelen van dementie.

3.Gehoorverlies vroegtijdig behandelen - aan de andere kant - is een van de negen dingen die u kunt doen om uw risico op dementie te helpen verminderen.

4.Gehoorverlies kan een vroeg waarschuwingsbord zijn of een rode vlag voor andere gezondheidsproblemen, waaronder hart- en vaatziekten en diabetes.

5.Als uit uw gehoortest blijkt dat uw gehoor normaal is, kunt u "Ik zei het u" zeggen tegen alle mensen die hebben gezegd dat u uw gehoor moet laten nakijken.

6.Onbehandeld gehoorverlies verhoogt uw val kans.

7.Het is bewezen dat het behandelen van gehoorverlies met gehoorapparaten het risico op cognitieve achteruitgang geassocieerd met gehoorverlies vermindert.

8.Van onbehandeld gehoorverlies is bekend dat het bijdraagt aan depressie en sociaal isolement.

9.Behandeling van gehoorverlies wordt geassocieerd met een vertraagde diagnose van Alzheimer, angst en valpartijen.

10.Vandaag proactief zijn over uw gehoorgezondheid, zal morgen onmetelijke voordelen opleveren!

Laat GRATIS uw gehoor nu bij ons meten en maak nu een afspraak op 012 45 31 00 of via info@oraphon.be

"Hoorzorg is gezondheidszorg"

De batterij vervangen van uw hoortoestel: hoe moet dat nu precies? Audiologe Elke legt het u graag uit!

Een OTICON Prowax filter vervangen? Hoe doet men dat?

Blog

WAT KOST EEN HOORAPPARAAT?

Wat kost een hoorapparaat?
Hulp nodig om te horen? Dan begeleiden wij u in een van onze vestigingen graag naar de beste oplossing. Een vast onderdeel van dat gesprek: het prijskaartje. In dit artikel brengen we voor u de kostenbepalers in kaart en bieden we een antwoord op de vraag Wat kost een hoorapparaat?
De prijzen variëren van 700 tot 2.500 euro voor één hoorapparaat. Heeft u voor beide oren een toestel nodig, dan doet u die prijs dus maal twee. En komt u uit tussen de 1.400 en 5.000 euro.
Al blijft daar na de tussenkomst van uw ziekenfonds maar zo'n 100 à 3.600 euro van over. Daarover straks meer.

Dat betekent dat het duurste hoorapparaat in ons gamma maar liefst drie keer duurder is dan het goedkoopste.

Dat is een groot prijsverschil op de vraag Wat kost een hoorapparaat? Maar hoe komt dat? Wat maakt dat die prijzen zo ver uit elkaar liggen?

Verschillende merken: A-merken of Huismerken
Een deel van de verklaring ligt in ons ruime aanbod. Wij verdelen verschillende merken hoorapparaten. En ook al zijn het allemaal A-merken, wij hanteren steeds de beste prijzen
en de nieuwste generatie en types van hoorappataten.
Alle types van A-merken zijn terug te vinden op het internet en zijn wereldwijd gekend.
Wij verdelen geen huismerken, er zijn heel wat concurrenten die dat doen.
Jullie als slechthorende weten eigenlijk niet wat men koopt, wat in een huismerk zit dat bepaald de firma
die deze aanbieden. Meestel zijn de huismerken niet terug te vinden op het internet.

Basismodel tot topversie
Van al die merken bieden we zowel de basismodellen aan als de versies met alle toeters en bellen. Die eerste vervullen de absolute basisfunctie: ze versterken het geluid dat binnenkomt. Die tweede zijn duurder omdat ze meer opties hebben en een betere geluidskwaliteit garanderen.

De geluidskwaliteit
Onze audiologen stemmen uw hoorapparaat af op basis van uw gehoorverlies. Hoe meer afregelmogelijkheden, hoe fijner ze het geluid voor u kunnen afstellen en hoe beter de geluidskwaliteit. Duurdere modellen zijn bijvoorbeeld beter in het wegfilteren van achtergrondlawaai of wind. Maar meer mogelijkheden, dat kost ook meer.

De opties
Doen de prijs ook oplopen: het aantal opties. Wat u zich daarbij moet voorstellen? Denk bijvoorbeeld aan een hoorapparaat dat compatibel is met uw smartphone. Of met uw TV. Of de mogelijkheid om uw apparaat vanop afstand te regelen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld uw hoortoestel bijregelen zonder dat u tot hier moet komen…

Tegemoetkoming van de ziekenkas
Doet de prijs dalen: de tussenkomst van uw ziektefonds. Toch als u minstens 40 decibel gehoorverlies hebt en ouder bent dan 18 jaar. Dan krijgt u een bedrag terug van 671 euro voor één toestel en 1.329.22 euro voor twee toestellen.

Conclusie: wat kost een hoorapparaat?
Na tussenkomt van uw ziekenfonds: tussen de 100 en 3.600 euro voor beide oren. Voor een hoorapparaat geldt: hoe beter de geluidskwaliteit en hoe meer opties, hoe duurder.

Maar een duurder apparaat is daarom niet altijd automatisch beter voor u. Leg vandaag nog een afspraak vast voor een gratis gehoortest en wij begeleiden u naar de beste keuze. En naar het voor u specifieke antwoord op de vraag Wat kost een hoorapparaat?

Blog

HOORAPPARAAT KOPEN: WAAROM WE BIJ ORAPHON GÉÉN HUISMERKEN VERKOPEN

Hoorapparaat kopen: waarom we bij Oraphon géén huismerken verkopen

Bij Oraphon verdelen we diverse merken in plaats van één huismerk zoals dat het geval is bij de meeste grote ketens. Waarom we dat doen? Omdat als u een hoorapparaat bij ons koopt, u zo beter én goedkoper af bent.

Waarom wij zo pleiten voor verschillende merken? Wel, omdat we ervaren dat nog te veel mensen een kat in een zak kopen bij de grote ketens. Die verkopen namelijk haast uitsluitend huismerken, ongeacht uw gehoorprobleem. En dat is jammer, want het is niet zo dat één merk of één model voor iedereen de beste oplossing is.

Waarom doen grote ketens dat?

Simpel: winst. Omdat grote ketens toestellen in grote aantallen aankopen -soms zelfs overstock-, nemen ze hier de grootste marges op. Een goede reden voor hen om hun eigen huismerken naar voren te schuiven…

Gevolg voor u

Wat betekent dat nu voor u? U krijgt een hoorapparaat voorgeschoteld dat voor u niet de beste oplossing is. En dat is jammer, want zo bent u nog niet verder geholpen met uw hoorprobleem.

Bovendien zijn deze toestellen enkel aan te passen en bij te regelen met een code die de ketens uiteraard niet delen. U bent dus gebonden aan deze ketens wanneer u zo’n toestel aankoopt.

Hoorapparaat kopen: hoe gaan wij dan te werk?

We voeren eerst een gehoortest uit die ons zicht geeft op uw gehoorproblemen. Op basis daarvan stellen onze audiologen een oplossing voor. Bij ons is dat een oplossing uit een heel breed gamma van verschillende merken en varianten.

Wij vinden gewoon niet dat één merk de oplossing is voor alle gehoorproblemen. Een hoorapparaat is namelijk iets erg subjectief. Wat voor uw man of vrouw de beste oplossing is, is dat niet automatisch voor u.

Kwaliteit op uw maat

Nog zo’n troef van ons: wij kiezen resoluut voor een persoonlijke aanpak. We ontvangen u op afspraak, en begeleiden u individueel naar de beste oplossing. Zo komen we ten slotte uit bij een kwalitatief hoortoestel dat perfect afgesteld is op uw noden en wensen.

Door die aanpak haakt amper 1% van onze klanten af tijdens de proefperiode. Dat wil zeggen dat na een proefperiode slechts 1% van onze klanten terugkomt omdat het hoortoestel niet goed voor hem of haar is. Dat is zeer laag ten opzichte van de markt, waar het negatief proefgehalte eerder rond de 20% hangt.

Hoorapparaat kopen: wat kost dat?

U kon het alvast in onze vorige blog lezen. Wilt u bij ons een hoorapparaat kopen? Dan varieert de prijs van €700 voor een basistoestel tot €1.600 voor een duurder exemplaar.

Bij de grote ketens betaalt u vaak het dubbele voor zo’n huismerk. Met als gevolg dat u meer geld kwijt bent voor een oplossing die niet eens de beste is.

Hoorapparaat kopen: wij helpen u op weg

Hebt u nood aan een hoorapparaat en bent u op zoek naar een toestel dat volledig aan uw verwachtingen voldoet? Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis gehoortest en wij doen de rest.

Vraag een gratis gehoortest aan

Mail voor een afspraak

Onze merken

  • Oticon
  • Siemens
  • Phonak
  • Hansaton
  • Resound
  • Starkey
  • Audio Service
  • Variphone
  • Sennheiser
  • Rayovac